Heeft u een collectieve keuken nodig die aangepast is aan oudere mensen?
Duo Catering: aan de top van gemodificeerde texturen
In de afgelopen twintig jaar zijn de gemodificeerde texturen geëvolueerd, maar de pathologieën van de bewoners zijn nog steeds aanwezig. Waar het vroeger gewoon ging om het "simpele" act van respectvol voeden van ouderen, terminale patiënten of patiënten met slikproblemen, is dat tegenwoordig anders.
Sinds enkele jaren is er een steeds insistenter gedachte ontstaan over de wens en de visuele kwaliteit van de gemodificeerde structuren. Van "alles gemengd" zijn we geëvolueerd naar "gescheiden" en "netjes gescheiden gepresenteerd", op een duidelijke en regelmatige manier.
Een eerste evolutie ontstond door het dresseren met de cirkel, de ijslepel of de basismal. Vandaag de dag wil Duo Catering een pionier op de Belgische markt zijn met een geavanceerde evolutie in het beheersen van gemodificeerde structuren.
Het presenteert een gemodificeerde structuur die wordt gegoten en gepresenteerd op een bord, waarvan het uiterlijk vrijwel identiek is aan het bord van de resident-patiënt zonder voedselbeperkingen.
Onze gemodificeerde structuren in beeld










De filosofie van Duo Catering voor maaltijden met gemodificeerde texturen
- De productie tegen een prijs die bijna identiek is aan die van normale maaltijden
- Borden van ongeëvenaarde visuele kwaliteit
- Lokale of gecentraliseerde productie
- Een visueel en smakelijk welzijn voor de persoon met voedingsproblemen
- De mogelijkheid om de organisatie te kiezen zonder de service tijdens de maaltijd te verstoren
- Een georganiseerde opstelling
- Eenvoudig en goedkoop productiemateriaal, meestal aanwezig in de keuken
- Een eenvoudige techniek die voor iedereen toegankelijk is
Het aanbod van Duo Catering voor borden met gemodificeerde textuur
- Bijna uitsluitend afkomstig van verse producten, met name voor groenten
- Een aanbod van gemodificeerde texturen die bijna identiek is aan die van bewoners of patiënten zonder voedingsproblemen
- Een bereiding zonder additieven en behoud van de natuurlijke identiteit van het product
- Natuurlijke bindmiddelen van plantaardige oorsprong
- Bereidingen zonder overdosering van natrium
- Bereidingen die verrijkt kunnen worden om, indien nodig, een voedingssupplement te bieden
- Een bereidingsmethode die weinig eisen stelt aan het werk van de chef-koks
- Een rationalisatie van de overschotten van de productie